2004
Landsstævne i dressur og spring. Der var 429 starter i spring og
ca. 230 starter i dressur, der også bød på en showclass. Rytterne kom
fra Sverige, Norge, Tyskland, Finland og naturligvis Danmark.
Fire Tinglev ekvipager spillede fodbold for de kongelige. Det var til det
store hesteshow, i forbindelse med Prinsesse Benediktes 60 års fødselsdag.
Holdet bestod af Helena Hansen, Rikke Nissen, Ditte Jensen og Vibeke Hansen.
TRK’s mix kvadrille vinder DM guld i Odense. Holdet bestod af Ditte Jensen,
Jasmin Weiss, Britt Segalt, Anna Eskildsen, Rikke Nissen, Stine Lorenzen,
Helena Hansen, Sandra Weiss samt Anne Ditte Nielsen.
Det var Pernille Lawsen, der trænede pigerne.
2003
Ca. 300 aktive medlemmer. Der er nu tre fuldtidsansatte, der står for træningen af klubbens ryttere og heste. De ansatte var Ole P. Linnet, Pernille Lausen og Lene Jacobsen.
De første to landsstævner gik af stablen for fuld musik. Klubben var blevet spurgt af Dansk Ride Forbundet, om vi kunne tænke os at lave landsstævner. De mente, at det var en smal sag for os. Så det blev til to rigtig gode og travle weekender med masser af god ridning og rigtig god opbakning fra byens borgere.
Ole P. Linnet vinder 4 års Championatet på Winston.
M. Marianne Filtenborg vandt første afd. af Mig og Mårum Cup. Hun blev ligeledes nr. 2 i det Tyske Bundeschampionat for 4 års heste, på hingsten Montanara.
Klubben tilbyder nu pony kvadrille og ponygames hver 14. dag. Der har været et kvadrille hold bestående af 8 piger med ved en Landesbreitensportturnier i Bad Segeberg, hvor de dystede mod hold fra de bedste tyske rideskoler.
Tina Lund holdt 2 dags springkursus, hvilket rigtig glædede de unge.
Der har også været venskabsstævne med 133 starter.
Så har hestefodbold holdet været i Odense, hvor der blev afholdt DM i kvadrille, for at give opvisning. Årets Rytter blev Vibeke Segalt og aktivitetspokalen gik til Kaj Clausen og Johannes Holm.
2002
Fik Tinglev Rideklub det nye skilt. Det var Anja Jørgensen der vandt i slogan konkurrencen med: Rytter eller ej, der er altid plads til dig.
Det år var der tilmeldt 155 starter til pony distriktsstævne. Det blev også til et stort venskabsstævne. Klubben modtager undervisningsprisen for ungdomsarbejde. Prisen uddeles af Dansk Idræts Forbund. Der blev anlagt en ny springbane med banket og achnergrav. Fire af klubbens ryttere vinder kvalifikationsrunden i Axel V. Christensens Cup. Holdet bestod af Jørgen Schmidt, Vibeke Segalt, Janna Nicolaisen og Stine Thuesen.
Årets Rytter blev Linda Fogtmann og aktivitets pokalen gik til Betina Nielsen.
2001
Der blev atter en gang holdt rejsegilde på Tinglev Rideklub. Denne gang var det over en tilbygning til stalden med 12 nye bokse.
Slesvigsk Køreselskab holdt et stort indendørskørestævne i klubbens lokaler. Der var 17 ekvipager der dystede i dressur, forhindringskørsel og en maratonforhindringskørsel.
Der blev for 4. år i træk afholdt indendørs ringridning. Denne gang var det så ponyernes tur til at komme til distriktsstævne i Tinglev med ca. 125 starter.
Som noget helt nyt blev der arrangeret Team Cup. Har desværre ikke navnene på årets rytter og aktivitetspokalen.
2000
Så kom den længe ventede indvielse af ridehal 2. Borgmesteren var med til indvielsen og der var forskellige opvisninger. Det var det første idrætsanlæg i Tinglev Kommune uden kommunal støtte. Der blev også bygget en ekstra stald til 10 heste i samarbejde med Ole P. Linnet.
Det år var det hestenes tur til at komme til distriktsstævne med var ca. 165 starter.
Årets rytter blev Louise Rømer og aktivitetspokalen gik til Henriette Jørgensen og Anne Mette Holm.
1999
260 Aktive medlemmer og stalden bliver udvidet med tre bokse, så der nu er plads til 53 heste. Klubben blev blåstemplet af Dansk Ride Forbund i form af et skilt som tegn på, at klubben opfylder en række kvalitetskrav.
Til venskabsstævnet det år var der 215 starter i både spring og dressur. Det var i år ponyerne, der var inviteret til distriktsstævne med 210 starter.
Mette Arnoldsen blev sydjysk mester i dressur på Fandango. Det blev fejret på behørig vis med en tur i vandgraven, og en rulletur på ridebanen bagefter.
Ole P. Linnet blev sydjysk mester i spring på Wilhelmina, det blev også fejret med en tur i vandgraven.
Ellers har Tinglevs Ryttere været godt omkring til forskellige stævner. Der har været afholdt ministævne med 31 starter.
Der bliver redet ringridning en gang i ugen gennem hele vinteren.
Årets rytter blev Mathias Tourbier og aktivitetspokalen gik til Inge Lise Tourbier.
1998
Klubben har nu 250 medlemmer. Tinglev Rideklub kunne fejre 30 års jubilæum. Klubbens medlemmer havde været i gang med at renovere ridehallen, det blev blandt andet til en ny barriere, der stod færdig til jubilæet. I den anledning var der åbent hus med opvisning og et arrangement om aftenen. Hvor der var 91 nuværende og tidligere medlemmer der deltog. Der blev også holdt et stort jubilæumsstævne med ca. 500 starter i spring og dressur.
Der har været afholdt motions-, handicap. og ministævne med ca. 40 starter.
Så gik turen igen til Rømø på ridelejr. Der deltog 18 ryttere og heste med på den en uge lange rideferie.
Juniorudvalget har arrangeret ridelejr for de mindste på rideklubben. Der var 22 deltagere, hvoraf tre af dem var drenge og den mindste var 8 år.
Klubbens ryttere har igen i år vist flaget ved venskabs-, distrikts- og landsstævner med mange gode resultater.
240 starter var der til det første distriktsstævne, hvor hovedsponsoren var Tønder Bank.
Både Tinglev og Bajstrup Brandværn var på besøg, der blev nemlig afholdt brandøvelse.
Ute Andresen afløser Cathrine Feldsted ved handicapridningen.
Årets rytter blev Jonas Nicolaisen og aktivitetspokalen gik til Peter Lund.
1997
Der bliver startet et klubhold for handicappede det år. De første planer om hal 2 ser dagens lys. Motionisterne er med til Aabenraa dyrskue og Kliplev Mærken med deres kvadrille.
Der udbryder kværke i stalden. Det var en lang og sej tid. Årets store ridelejr gik til Nørreskoven på Als, hvor der blev overnattet på Troldhøj, der er en stor spejderlejr. Det var en tur fyldt med skader og udfordringer. Det endte med et brækket ben og en forbrændt hånd. Men humøret var højt og der var lejrbål hver aften med fællessang.
Den nye staldelev hedder Ilse.
Årets rytter blev Doris Messina og aktivitetspokalen gik til Birthe Nicolaisen.
1996
Medlems tallet runder for første gang 200 aktive rytter ryger helt op på 238 rytter i slutningen af året.
Rideklubben modtager Dansk Rideforbunds vimpel og anerkendelse for veludført ridemærkeundervisning i 1995.
Rideklubben anderkendes som læreplads for landbrugsuddannelsen, så Marion Mathiesen bliver ansat som staldelev. Britt Hartung vandt Mig og Mårrum Cup.
Jeanet Nissen og Birthe Nicolaisen blev sendt på handicapkursus. Ole P. Linnet blev sendt på kursus ved Børge Rasmussen.
Klubben købte seks cavalettis.
Den store ridelejr gik det år til Halk med 28 deltagere.
Den nye staldelev det år er Majbrit.
Der bliver startes et trækkerhold med i alt 22 små elever.
Årets rytter blev Sandie Walz og aktivitetspokalen gik til Egon Hansen.
1995
Stalden bliver igen udbygget til 50 opstaldningspladser, heraf er 32 af dem bokse. Den bliver finansieret med egne midler og arbejdskraft. Stalden bliver indviet i august.
Medlemstallet stiger til 175 aktive rytter.
Caroline Jacobsen fik en sølvmedalje ved DM for handicaprytter.
Walkie Talkie klubben flytter ud af stuehuset.
Der var 60 tilmeldt til ridemærkeundervisning.
Der bliver installeret en silo til korn i foderkammeret.
Støtteklubben overrækker rideklubben en check på 70.000 kr.
Der var 27 handicaprytter, der gik til ridefysioterapi fra fem forskellige steder.
Rideklubben får sin første computer, så det var muligt at bruge Dansk Rideforbunds nye stævneprogram.
Ride lejeren går for første gang til Rømø. Bruseren var en sort vandslange, og nærmeste nabo var en mødding. Men det betød ingen ting vejret var perfekt og sol var der masser af.
Årets rytter blev Annette Jensen og aktivitetspokalen gik til Jørgen Nielson og Kirsten Pedersen.
1994
Der blev lavet opstaldningskontrakter. Der var nu 135 medlemmer.
Ole p. Linnet blev fastansat ridelærer, og der blev også ansat en deltidsstaldmedhjælper Niels.
Rikke Machmüller opnår en 9. plads ved DM i dressur for pony.
Der blev lavet en Goddag fest og afholdt fastelavnsfest på hesteryg. Der var også hundeudstilling af gravhunde og schäferhunde. Det var en forening fra Tyskland, der stod for dette arrangement. Klubben var med ved ringridning med fanesektion. Den store ridelejr gik til Varnæs med 30 deltagere og hjælpere, der alle red til Varnæs. Lånet til Sydbank blev betalt tilbage det år, så klubben var gældfri. Der blev holdt møde med kommunen angående vores arealer, da DSB vil lave en tunnel. Årets rytter blev Karl Albers og aktivitetspokalen gik til Vivi Holm.
1993
Der er på dette tidspunkt 150 medlemmer og der er 16 bokse i stalden. Caroline Jacobsen og Helle Kravack kom på handicapkursus.
Torben Ries overtager kassererposten efter Nina Andersen.
Der bliver afholdt 25 års jubilæum, hvor der blev afholdt et jubilæumsstævne med 300 starter. Under stævnet er der forskellige former for underholdning, og klubben får af Danmarkssamfundet overrakt et nyt Dannebrog. Det blev besluttet, at kontingentet skulle betales årligt. Klubben var så heldig at få 5000 kr. fra Tinglev Fonden til handicapudstyr.
Ole P. Linnet bliver fast ansat pr 1. august, Helle får derved mindre timer.
Oskar Hansen tilbyder to Fjordheste Musse og Lise, som klubben må låne.
Der bliver lavet et solarium, som sættes op. Det er Danvagt, der overtager vagten. De får også et skilt hængt op i hallen.
Årets rytter blev Malene Jacobsen og aktivitets pokalen gik til Heine Carstesen.
1992
Stalden blev det år udvidet med 20 opstaldningspladser, så der nu var plads til 32 heste. Byggeriet blev lavet ved selvfinansiering og egen arbejdskraft. Rideklubben blev godkendt til handicapridning under ledelse af en fysioterapeut. Det blev fysioterapeut Cathrine Feldsted, der stod for handicapridningen.
Helle Kravack bliver ansat på 15 timer til at undervise. Der er nu ca 100 voksne aktive rytter i rideklubben. Klubben giver opvisning på Kliplev Mærk’en. Der blev afholdt hesteejer møde med foredrag ved dyrlæge Anders Bak om hestens sygdomme. Klubben tog på juleskovtur.
Årets rytter blev Mette Arnoldsen og aktivitets pokalen gik til Orla Knudsen.
1991
Prisen på fodring af en hest koster 250 kr. og en pony koster 100 kr. På det tidspunkt er der 28 helst opstaldet. Der bliver lavet en fast aftale om julemandskørsel ved jule arrangementet i Tinglev by. Rideklubben blev medlem af de Frie Fugle, så folk på cykeltur kan over natte for 10 kr. i døgnet. Det år stopper Jørgen Christensen 1. december, og Helle Kravack tog sig af det meste af undervisningen. Ole P. Linnet bliver ansat en aften om ugen.
Bolderslev Rideklub stopper med at leje Ridehallen.
Overvågningssystem blev installeret af Tele Sønderjylland.
Årets rytter blev Helle Kravack og Aktivitets pokalen gik til Tage Andersen.
1990
Medlemstallet for de aktive runder de 100. Dette år var der desværre mange indbrud, så der installeres i et alarmsystem.
TRK-kvadrille giver opvisning ved De kongelige Staldes 300 års jubilæum i København.
De fra rideklubben, der blev konfirmeret i Tinglev kirke, blev hentet af et optog af ryttere.
Vi fik besøg af Ejby rideklub.
Jørgen Christensen blev ansat i fire timer om ugen.
Det blev vedtaget, at bestyrelsen må ride på klubbens heste to gange om ugen.
Årets rytter blev det år Anne Marie Urenholdt, og aktivitetspokalen gik til Birgith Hye.
1989
Klubben får en rytterstue, som bliver hentet fra Rømø. Rytterstuen bliver indviet med maner den 11. november.
Der bliver også anlagt 2 stk. 20x60 m dressurbaner og en springbane. Der bliver ansat en langtidsledig til at passe stalden, og Irma Hye bliver ansat til at gøre rent i rytterstuen. Der bliver sat forskellige ting op på rideskolen det år – bl.a. en varmvandsbeholder og en øl/ sodavandsmaskine. Det koster nu 75 kr. at have sin hest opstaldet på rideskolen.
Der bliver en opvisning til ringridning i Tinglev, og den lille ridelejr starter til Sankt hans. Der blev også holdt dressurkursus ved Jørgen Christensen det år.
1988
Byggeriet af ridehallen bliver færdigt, så den kan endelig tages i brug.
Bolderslev rideklub lejer sig ind i hallen to gange om ugen.
Der bliver arrangeret ridelejr i Kollund, så Sankt hans bliver fejret i Kollund. Der bliver indført en bøde på 200 kr. for at fodre med hø i sommerperioden.
Støtteklubben bliver oprettet.
Der bliver også lavet en opvisning på ringriderpladsen i Tinglev.
Aktivitetspokalen går dette år til Irma og Jes Hye. Årets rytter bliver Birgith Hye.
1987
Så begynder bygningen af den længe ventede ridehal. Byggeriet sker for egne midler plus en kommunegaranti på et rente- og afdragsfrit lån på 200.000 kr.
Det er stadig Gitte Abrahamsen og Jytte Langschwager, der underviser.
Det er muligt for gæster at leje heste for 20 kr. og ponyer for 15 kr.
1986
Klubben har dette år 86 medlemmer.
Det er Gitte Abrahamsen, der underviser de fleste hold. Motionisterne har dog Jytte Langschwager som underviser.
Tegningerne til hallen bliver endelig godkendt
Transporttilskuddet til stævner bortfalder. Man går over til at bruge melasse i stedet for roer.
1985
Tegningerne til ridehallen bliver færdig.
Det bliver vedtaget, at alle skal ride med ridehjelm.
Der bliver arrangeret en tur til Kollund pris 150 kr.
Som foder til vinteren bliver der købt roer. Vi skal give 100 kr./tons.
I kontingentet skulle de aktive medlemmer give 120 kr. og de passive medlemmer skulle give 20 kr.
1981
Klubben har nu en boks og ni spiltove.
Den ene af underviserne er Mogens Christensen. Han får 175 kr./timen. Den anden underviser er Birgit Kongsted. Hun fik 50 kr./timen.
Dette år blev der også holdt sommerfest, med kvadrille, ponyleg, spring og hyggeligt samvær.
1980
Der bliver nu undervist i ridemærker.
Der blev bevilget penge til driftudgifter af Tinglev Kommune.
Så blev der holdt en sommerfest skovtur det år. Man begyndte at arbejde med planerne om en ridehal. Der bliver stiftet en vandrepokal til årets rytter. Jens Hartung var den første der fik pokalen.
1979
Hesteboksene i den gamle svinestald blev lavet færdig. Der blev nedsat forskellige udvalg. Følhopper, der var i folet, måtte ikke længere opstaldes på rideskolen.
De ryttere, der tog til stævner fik 30 kr. i kørselsgodtgørelse.
Bestyrelsen blev udvidet fra fem til syv medlemmer.
På dette tidspunkt var der 19 heste opstaldet på rideskolen.
1978
Der blev indrettet hestebokse i den gamle svinestald, og der blev anlagt ridebaner.
Der blev også lavet lånebeviser på 500 kr. Der blev afholdt julehygge i sadelrummet.
På dette tidspunkt kostede det 15 kr. pr start for et træningsstævne, 25 kr. for distriktsstævner og 25 kr. for amtsstævner.
1977
Dette år fik rideklubben 1000 kr. af Andelskassen som hjælp til indkøb af maling og grus.
Der blev afholdt møde med Hundeførerforeningen om leje af lokaler.
Der blev sendt en ansøgning til Tinglev Kommune om leje af græsarealer til foråret 1978.
Tinglev Rideklub var vært for et ridestævne med 27 deltagere, hvor to TRK ryttere fik seks af placeringerne.
1976
Tinglev Rideklub fik gården Magdeborg stillet til rådighed af Tinglev Kommune.
Der blev dette år afholdt rævejagt sammen med Skærbæk, Tønder, Kærgård, Løgumkloster, Bredebro og Ballum rideklubber.
På dette tidspunkt kostede en ridetime 5 kr./time på egen hest, og 7 kr./time på lejet rideskolehest.
1975
Klubben blev en selvstændig klub og blev medlem af Dansk Rideforbund.
Medlemskabet af Hippologisk Tidsskrift bliver sagt op.
Der år er der 19 medlemmer, og det kostede 7 kr. at leje en klubhest.
1974
Der kommer en ny bestyrelse.
1971
Klubben søger igen om tilskud til ridehal. TRK var med til springstævne.
1970
Der var ingen generalforsamling dette år, da der var rod i regnskaberne.
1969
Der blev i dette år lavet mange arrangementer for at samle penge ind til klubben. I august blev klubben delt i to, pga uro i klubben. (Årsagen er ukendt)
1968
Den 11. november blev Tinglev Rideklub oprettet på Kirkekroen i Tinglev. Klubben hørte under T.A.R.
Ridningen foregik hos Jes Jensen på Nøragervej, der lagde arealer til. Der var på dette tidspunkt allerede ønske om en ridehal. På dette tidspunkt var der 23 elever.
Ring til:
Daglig leder Mai Britt Nissen: +45 21 76 68 76
Formand Lene Hell Jensen:
+45 26 57 28 51 (I tidsrummet 15.00-20.00)
© All Rights Reserved Tinglev Rideklub
CVR nr: 97530750